Kdo smo?

Na Preglovem trgu 12 v povprečnem fužinskem bloku se v pritličju nahaja prostor, v katerem združujemo moči mladi (stari 12 do 25 let) iz Fužin ter Meta, Mateja in Katja.
Meta
soc. delavka
Mateja
soc. delavka
Katja
pedagoginja

Najpogosteje posedamo na kavču in se pogovarjamo o svetovnih problemih, igramo biljard in ročni nogomet, kuhamo in pečemo, ustvarjamo in se ukvarjamo s športom, ali pa gremo na kakšen potep in si ogledamo kakšno zanimivost. Da ne govorimo o vikend taborih in raznih večjih podvigih.

A namen te zbirke dejavnosti še zdaleč ni le v preganjanju dolgčasa in učenju novih veščin, ampak predvsem v nudenju varnega in prijetnega prostora za spoznavanje novih možnosti delovanja, izboljševanje odnosa do samega sebe in drugih, širjenje obzorij in za sprejemanje novega in drugačnega.

Za podporo in vzpodbudo smo tu zaposleni socialni delavci in ostali, ki smo vedno pripravljeni na resen (ali pa malo manj resen) pogovor, če se kakšen fant ali dekle sreča s stisko oziroma težavo, pri reševanju katere mu prav pride pomoč. Po potrebi pa smo tudi kuharji, hišniki, prevozniki, maškare…

Kaj več o nas pa vam bodo povedali fantje in dekleta sami.
Naši manjši in večji podvigi pa so ovekovečeni tukaj.
Pa še bolj strokovno o nas …